Use este identificador para citar ou linkar para este item:
https://repositorio.ufma.br/jspui/handle/123456789/873
Título: | Physico-chemical properties of Brazilian cocoa butter and industrial blends. Part II - Microstructure, polymorphic behavior and crystallization characteristics |
Título(s) alternativo(s): | Propiedades físico-químicas de la manteca de cacao de Brasil y mezclas industriales. Parte II - Microestructura, comportamiento polimórfico y características de la cristalización |
Autor(es): | RIBEIRO, A. P. B. BASSO, R. Corrêa GONÇALVES, L. A. G. GIOIELLI, L. A. SANTOS, Adenilson Oliveira dos CARDOSO, L. Pavie KIECKBUSCH, T. Guenter |
Palavras-chave: | Cocoa butter Crystallization kinetics Microstructure Polymorphism Cinética de la cristalización Manteca de cacao Microestructura Polimorfismo |
Data do documento: | 2012 |
Editor: | Instituto de la Grasa |
Citação: | RIBEIRO, A. P. B. et al. Physico-chemical properties of Brazilian cocoa butter and industrial blends: Part II - Microstructure, polymorphic behavior and crystallization characteristics. Grasas y aceites, Sevilla, v. 63, n. 1, p. 89-99, 2012. DOI: 10.3989/gya.069111 |
Resumo: | The microstructural behavior of industrial standardized cocoa butter samples and cocoa butter samples from three different Brazilian states is compared. The cocoa butters were characterized by their microstructural patterns, crystallization kinetics and polymorphic habits. The evaluation of these parameters aided in establishing relationships between the chemical compositions and crystallization behavior of the samples, as well as differentiating them in terms of technological and industrial potential for use in tropical regions. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/873 |
ISSN: | 0017-3495 |
Aparece nas coleções: | Artigos - Engenharia de Alimentos |
Arquivos associados a este item:
Arquivo | Descrição | Tamanho | Formato | |
---|---|---|---|---|
Physico-chemical properties of Brazilian cocoa butter and industrial blends.pdf | Artigo | 2,16 MB | Adobe PDF | Visualizar/Abrir |
Os itens no repositório estão protegidos por copyright, com todos os direitos reservados, salvo quando é indicado o contrário.